Počelo je

altPočela je priprema za novi antenski stup na lokaciji Betlehem. Akcija je provedena nakon natjecanja Kutinska dunja 2020.Hvala donatoru Nenadu Čorković na pomoći i vrijednim članovima kluba koji su položili kamen temeljac.

više o svemu na linku

 

HAMFEST Osijek 2020

alt

Radioklub Osijek priredio je na Sportsko-poslovnoj zračnoj luci Osijek HAMFEST Osijek - okupljanje radiooperatora na kojem su održani tradicionalni Radioamaterski sajam - prodaja HAM opreme te tematska predavanja. Na temu “Digitalne radiokomunikacije” predavač je bio Igor Videc, a na temu “Kratkovalne prijemne antene”, predavač je bio Zlatko Tonković. Okupljanje kolega radioametera bila je prilika da se ujedno podijele nagrada “Antunovo 2019” i “Antunovo 2020”, u organizaciji Radiokluba Našice.

Marijan Rečić, predsjednik RK Osijek, kazao je kako je ovo 12. HAMFEST. “HAMFEST je susret radioamatera Hrvatske i okolnih zemalja, trenutačno smo zbog korone samo na nacionalnoj razini, a bilo nas je osamdesetak. Ono što nam je bitno jesu predavanja kojima zapravo promoviramo nove tehničke napretke u komunikacijama, kao što su digitalne komunikacije, prijamne antene, prijamni sustavi za kratki val...”, rekao je Rečić.

Na HAMFEST-u Osijek nazočio je i predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza Željko Pilat, te UKV menadžer za Hrvatsku Željko Dražić Karalić, koji je uručio pehare za natjecanja u protekloj godini. Naša ekipa svojim prisustvom uveličala je ovaj skup i ponijela nagrade s natjecanja.

Vidimo se na hamfestu kod nas u Kutini.

alt

 

Kutinska dunja 2021

Kutinska dunja 2021

Pravila VHF natjecanja "Kutinska Dunja 2021"

Članovi Radio kluba Kutina organiziraju u nedjelju,19. rujna 2021.godine UKV natjecanje “Kutinska dunja 2021”, u sklopu obilježavanja Dana grada Kutine. Ovo je sedamnaesta godina za redom kako članovi kluba organiziraju natjecanje i hamfest.

Hamfest će biti organiziran na starom mjestu ( BETLEHEM) po preporuci i ODOBRENJU epidemiološke struke u gradu i županiji!

Veselimo se susretu sa Vama!

ORGANIZATOR NATJECANJA je Radio klub" Kutina" (9A1FAB) iz Kutine, a Suorganizator je Hrvatski radi amaterski savez (HRS)
TERMIN - UKV natjecanje " Kutinska Dunja 2021" održava se ove godine u nedjelju 19. rujna, (tradicionalno treća nedjelja u mjesecu).
VRIJEME - Natjecanje počinje u nedjelju u 07.00 UTC i završava u 12.00 UTC.
SUDIONICI - U natjecanju mogu sudjelovati sve licencirane postaje iz Republike Hrvatske, te sve ostale postaje iz zemalja članica I. regije IARU-a
FREKVENCIJE - Natjecanje se održava samo na "dvometarskom" - VHF području, od 144 MHz sukladno band-planu I. regiona IARU-a.

KATEGORIJE:

A)Jedan operator - Velika snaga: Snaga odašiljača ograničena je postojećom zakonskom i podzakonskom regulativom i operatorskim razredom.( Samo 9A operatori)

B)Jedan operator - Mala snaga: Natjecatelji u kategoriji jedan operator, koji  emitiraju sa najvećom snagom do 100W i koriste jedan antenski sustav usmjerenog ili kružnog zračenja.(Samo 9A operatori)

C)Više operatora - Velika snaga: Snaga odašiljača ograničena je postojećom zakonskom i podzakonskom regulativom i operatorskim razredom.( Samo 9A operatori)

D) Više operatora - Mala snaga: Natjecatelji u kategoriji više operatora, koji  emitiraju sa najvećom snagom do 100W i koriste jedan antenski sustav usmjerenog ili kružnog zračenja.(Samo 9A operatori)

E) Samo YL -operatori

F) Postaje izvan 9A sve vrste rada


U kategoriji ( E ) YL-ke sudjeluju i YL-ke izvan 9A .

VRSTE RADA - Dopuštene vrste rada su CW, SSB i FM prema postojećemu band-planu

1. regiona IARU-a.
Veze ostvarene refleksijom od Mjeseca (EME), meteoritskih tragova (MS), preko satelita, transpondera ili repetitora, kao i "cross-band" veze ne priznaju se.

DOPUŠTENA SNAGA PREDAJNIKA mora biti u skladu sa snagom navedenomu dozvoli za rad radio amaterske postaje.
U svim kategorijama dopušten je samo jedan signal na opsegu. Nije dopuštena promjena jednom odabrane lokacije.

RAPORTI - U vezama se izmjenjuje RS(T) + redni broj veze koji počinje sa 001 i nastavlja se sa svakom idućom vezom te WW lokator.

BODOVANJE - Sve veze boduju se po principu 1 kilometar = 1 bod. Tijekom natjecanja (pojedinoga perioda) dopuštena je samo jedna veza sa istom postajom, bez obzira na kategoriju i vrstu rada. Duple veze moraju obvezatno biti uvedene u dnevnik i jasno označene, te bodovane s nula bodova.

NAGRADE - Sve tri prvo plasirane postaje u svim kategorijama dobivaju diplome i (plakete ili pehare), dok ostali učesnici dobijaju diplome s naznačenim osvojenim mjestom . Svi imate priliku skinuti diplome u PDF formatu na stranici http://fab-kutina.hr/


NATJECATELJSKI DNEVNICI - vode se u standardnom obliku, sa svim potrebnim podatcima veze: nadnevak, vrijeme (po UTC), pozivna oznaka korespondenta, vrsta rada, predani raport i redni broj veze, primljeni raport i redni broj veze, WW lokator korespondenta, ostvareni QRB u km.

ZBROJNI LIST treba biti u standardnom obliku s vidljivo označenom kategorijom, WW lokatorom iz kojega je rađeno, izjavom o pridržavanju pravila natjecanja i hamspirita (podaci se unose u zaglavlje EDI datoteke).

SLANJE LOGOVA: - isključivo u edi, formatu na adresu: UKV Robot: www.hrvhf.net Rubrika "Contest" -> upload EDI


Logovi moraju biti poslani najkasnije 8 dana od odražavanja natjecanja, odnosno najkasnije do 28.09.2021.
Pri slanju logova e-mailom mjerodavan je nadnevak ubilježen na e-mail serveru.
Svi logovi koji ne stignu na vrijeme biti će uvršteni u logove za sudjelovanje.

ODUZIMANJE BODOVA, DISKVALIFIKACIJA i sve moguće sporne situacije rješavat će se sukladno naputku o pravilima UKV natjecanja I. regiona IARU-a.

REZULTATI - Neslužbeni rezultati biti će objavljeni na internetu //hrvhf.net

Rok za žalbe i prigovore iznosi 15 dana od dana objavljivanja neslužbenih rezultata.
Po isteku toga roka, ako nema uloženih primjedbi, rezultati postaju službeni.
Pravo tumačenja pravila ima isključivo natjecateljska komisija radio kluba "Kutina".
Sve su odluke natjecateljske komisije konačne.

Članovi komisije za natjecanje u 2021. godini su:
1. Zdenko Bogadi 9A3UJ, Predsjednik komisije
2. Darko Petranović 9A6RZC,član
3. Stjepan Hrastnik 9A3DPS,član

Natjecateljska komisija 9A1FAB

 

 

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA

altDana 9.veljače 2020.godine održana je redovna Skupština radio kluba u Kutini. Skupštini se odazvala većina članova i gosti iz gradske uprave i Zajednice tehničke kulture Kutina. Sjednicu je otvorio predsjednik Milivoj Uroić 9A2RS nakon intoniranja Lijepe naše minutom šutnje zamolio je sve prisutne da odaju počast svim umrlim članovima Kluba i braniteljima koji su naj zaslužniji za stvaranje Lijepe naše.

Više...

 

Hamfest Dunja 2019

alt

Održan je hamfest Kutinska dunja 2019. Bio je to deseti po redu pod nazivom Kutinska dunja,a ukupno petnaesti po redu kako radio klub organizira UKV natjecanje i druženje radioamatera zaljubljenika u komunikacije i elektroniku.Hvala gradonačelniku Zlatku Babiću što nas podržava u radu sve ove godine koji nas je počastio svojim dolaskom i ove jubilarne petnaeste godišnjice. Hvala svim gostima na dolasku i veselimo se ponovnom susretu iduće godine nadamo se u proširenom izdanju zajedno KV i UKV natjecanju.

Posebna zahvala odredu izviđaća Betlehem Kutina na suradnji i pruženom gostoprimstvu u njihovom domu.

Više o hamfestu slikovito od Vlade kojem se od srca zahvaljujemo što nas podržava i prati sve ove godine.LINK

 

Propozicije Dunja 2019

alt

Članovi Radio kluba Kutina organiziraju u nedjelju, 15. rujna 2019.godine, UKV natjecanje “Kutinska dunja 2019”, u sklopu obilježavanja Dana grada Kutine. Ovo je petnaesta godina kako članovi kluba organiziraju natjecanje i hamfest.Veselimo se susretu sa Vama!

Više...

 

Novo ruho na Betlehemu


Vrijedni članovi kluba uspješnim akcijama obnovili antenski sistem na Betlehemu i krov kontejnera.Akciji se odazvalo veći broj članova ali posebno treba zahvaliti Valetu na dizalici, Darku 9a6rzc na izradi vrata na terasi kontejnera i Maxu na pribavljanju materijala.

Više o svemu slikovito na LINKU

 

Panorama   Kutina

Panorama Kutina

Prevoditelj
Croatian English French German Italian Portuguese Russian
Glavni sponzori

Operatorska vještina


Ankete
Da li planirate ove godine aktivnije raditi u 9A activity natjecanju
 
Obavijest ...

Prognoza KT..

Solar Activity
Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
From n3kl.org
Propagation
VHF Aurora:
Status
144 MHz E-Skip in EU:
Status
144 MHz E-Skip in NA:
Status
From The DXrobot
Statistika
Posjete Sadržajima : 207747
Granny Sex Mary Ssbbw Fucked By Huge Black Cock Alysa Facial Russian Impact Femdom Handjob Trent Vs Beeston Saggy Tit Amateur Does It All forcefetish.net jav-legend.com