Activiti kontest 2021

altOve godine ćemo pokušati odraditi što više natjecanja na VHF i UHF bandu.Nabavkom nove Yagi antene duobanderice pokušati ćemo odraditi što više veza na 144 i 432,ali tu je i nova antena za 50 MHz pa se čujemo i na tom bandu.Antenu su složili i podigli vrijedni članovi na pomoćni stup dok se novi ne podigne na svoje mjesto. Hi!

Više...

 

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA

alt

Dana 6.ožujka 2021. godine održana je Izvještajno izborna skupština Radio kluba Kutina.

Više...

 

KUTINSKA DUNJA 2020 DIPLOME

alt

Poštovani kolege i prijatelji, natjecatelji "Kutinske dunje 2020" ovim putem Vas želimo obavijestiti da zbog situacije sa korona virusom isto kao i prijatelji iz Ivanić Grada ove godine nismo u mogućnosti organizirati hamfest i podjelu nagrada jer ne možemo osigurati uvjete za održavanje hamfesta po naputcima stožera i zbog kasnijih mogućih komplikacija. Zbog toga smo pripremili diplome u elektronskom obliku koje možete skinuti sa linka. Hvala svima na učešću vidimo se nekom drugom prilikom.

 

Kutinska dunja rezutati 2020

Službeni rezultati Kutinska dunja 2020 REZULTATI

 

Počelo je

altPočela je priprema za novi antenski stup na lokaciji Betlehem. Akcija je provedena nakon natjecanja Kutinska dunja 2020.Hvala donatoru Nenadu Čorković na pomoći i vrijednim članovima kluba koji su položili kamen temeljac.

više o svemu na linku

 

HAMFEST Osijek 2020

alt

Radioklub Osijek priredio je na Sportsko-poslovnoj zračnoj luci Osijek HAMFEST Osijek - okupljanje radiooperatora na kojem su održani tradicionalni Radioamaterski sajam - prodaja HAM opreme te tematska predavanja. Na temu “Digitalne radiokomunikacije” predavač je bio Igor Videc, a na temu “Kratkovalne prijemne antene”, predavač je bio Zlatko Tonković. Okupljanje kolega radioametera bila je prilika da se ujedno podijele nagrada “Antunovo 2019” i “Antunovo 2020”, u organizaciji Radiokluba Našice.

Marijan Rečić, predsjednik RK Osijek, kazao je kako je ovo 12. HAMFEST. “HAMFEST je susret radioamatera Hrvatske i okolnih zemalja, trenutačno smo zbog korone samo na nacionalnoj razini, a bilo nas je osamdesetak. Ono što nam je bitno jesu predavanja kojima zapravo promoviramo nove tehničke napretke u komunikacijama, kao što su digitalne komunikacije, prijamne antene, prijamni sustavi za kratki val...”, rekao je Rečić.

Na HAMFEST-u Osijek nazočio je i predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza Željko Pilat, te UKV menadžer za Hrvatsku Željko Dražić Karalić, koji je uručio pehare za natjecanja u protekloj godini. Naša ekipa svojim prisustvom uveličala je ovaj skup i ponijela nagrade s natjecanja.

Vidimo se na hamfestu kod nas u Kutini.

alt

 

Kutinska dunja 2021

Kutinska dunja 2021

Pravila VHF natjecanja "Kutinska Dunja 2021"

Članovi Radio kluba Kutina organiziraju u nedjelju,19. rujna 2021.godine UKV natjecanje “Kutinska dunja 2021”, u sklopu obilježavanja Dana grada Kutine. Ovo je sedamnaesta godina za redom kako članovi kluba organiziraju natjecanje i hamfest.

Hamfest će biti organiziran na starom mjestu ( BETLEHEM) po preporuci i ODOBRENJU epidemiološke struke u gradu i županiji!

Veselimo se susretu sa Vama!

ORGANIZATOR NATJECANJA je Radio klub" Kutina" (9A1FAB) iz Kutine, a Suorganizator je Hrvatski radi amaterski savez (HRS)
TERMIN - UKV natjecanje " Kutinska Dunja 2021" održava se ove godine u nedjelju 19. rujna, (tradicionalno treća nedjelja u mjesecu).
VRIJEME - Natjecanje počinje u nedjelju u 07.00 UTC i završava u 12.00 UTC.
SUDIONICI - U natjecanju mogu sudjelovati sve licencirane postaje iz Republike Hrvatske, te sve ostale postaje iz zemalja članica I. regije IARU-a
FREKVENCIJE - Natjecanje se održava samo na "dvometarskom" - VHF području, od 144 MHz sukladno band-planu I. regiona IARU-a.

KATEGORIJE:

A)Jedan operator - Velika snaga: Snaga odašiljača ograničena je postojećom zakonskom i podzakonskom regulativom i operatorskim razredom.( Samo 9A operatori)

B)Jedan operator - Mala snaga: Natjecatelji u kategoriji jedan operator, koji  emitiraju sa najvećom snagom do 100W i koriste jedan antenski sustav usmjerenog ili kružnog zračenja.(Samo 9A operatori)

C)Više operatora - Velika snaga: Snaga odašiljača ograničena je postojećom zakonskom i podzakonskom regulativom i operatorskim razredom.( Samo 9A operatori)

D) Više operatora - Mala snaga: Natjecatelji u kategoriji više operatora, koji  emitiraju sa najvećom snagom do 100W i koriste jedan antenski sustav usmjerenog ili kružnog zračenja.(Samo 9A operatori)

E) Samo YL -operatori

F) Postaje izvan 9A sve vrste rada


U kategoriji ( E ) YL-ke sudjeluju i YL-ke izvan 9A .

VRSTE RADA - Dopuštene vrste rada su CW, SSB i FM prema postojećemu band-planu

1. regiona IARU-a.
Veze ostvarene refleksijom od Mjeseca (EME), meteoritskih tragova (MS), preko satelita, transpondera ili repetitora, kao i "cross-band" veze ne priznaju se.

DOPUŠTENA SNAGA PREDAJNIKA mora biti u skladu sa snagom navedenomu dozvoli za rad radio amaterske postaje.
U svim kategorijama dopušten je samo jedan signal na opsegu. Nije dopuštena promjena jednom odabrane lokacije.

RAPORTI - U vezama se izmjenjuje RS(T) + redni broj veze koji počinje sa 001 i nastavlja se sa svakom idućom vezom te WW lokator.

BODOVANJE - Sve veze boduju se po principu 1 kilometar = 1 bod. Tijekom natjecanja (pojedinoga perioda) dopuštena je samo jedna veza sa istom postajom, bez obzira na kategoriju i vrstu rada. Duple veze moraju obvezatno biti uvedene u dnevnik i jasno označene, te bodovane s nula bodova.

NAGRADE - Sve tri prvo plasirane postaje u svim kategorijama dobivaju diplome i (plakete ili pehare), dok ostali učesnici dobijaju diplome s naznačenim osvojenim mjestom . Svi imate priliku skinuti diplome u PDF formatu na stranici http://fab-kutina.hr/


NATJECATELJSKI DNEVNICI - vode se u standardnom obliku, sa svim potrebnim podatcima veze: nadnevak, vrijeme (po UTC), pozivna oznaka korespondenta, vrsta rada, predani raport i redni broj veze, primljeni raport i redni broj veze, WW lokator korespondenta, ostvareni QRB u km.

ZBROJNI LIST treba biti u standardnom obliku s vidljivo označenom kategorijom, WW lokatorom iz kojega je rađeno, izjavom o pridržavanju pravila natjecanja i hamspirita (podaci se unose u zaglavlje EDI datoteke).

SLANJE LOGOVA: - isključivo u edi, formatu na adresu: UKV Robot: www.hrvhf.net Rubrika "Contest" -> upload EDI


Logovi moraju biti poslani najkasnije 8 dana od odražavanja natjecanja, odnosno najkasnije do 28.09.2021.
Pri slanju logova e-mailom mjerodavan je nadnevak ubilježen na e-mail serveru.
Svi logovi koji ne stignu na vrijeme biti će uvršteni u logove za sudjelovanje.

ODUZIMANJE BODOVA, DISKVALIFIKACIJA i sve moguće sporne situacije rješavat će se sukladno naputku o pravilima UKV natjecanja I. regiona IARU-a.

REZULTATI - Neslužbeni rezultati biti će objavljeni na internetu //hrvhf.net

Rok za žalbe i prigovore iznosi 15 dana od dana objavljivanja neslužbenih rezultata.
Po isteku toga roka, ako nema uloženih primjedbi, rezultati postaju službeni.
Pravo tumačenja pravila ima isključivo natjecateljska komisija radio kluba "Kutina".
Sve su odluke natjecateljske komisije konačne.

Članovi komisije za natjecanje u 2021. godini su:
1. Zdenko Bogadi 9A3UJ, Predsjednik komisije
2. Darko Petranović 9A6RZC,član
3. Stjepan Hrastnik 9A3DPS,član

Natjecateljska komisija 9A1FAB

 

 

Panorama   Kutina

Panorama Kutina

Prevoditelj
Croatian English French German Italian Portuguese Russian
Glavni sponzori

Operatorska vještina


Ankete
Da li planirate ove godine aktivnije raditi u 9A activity natjecanju
 
Obavijest ...

Prognoza KT..

Solar Activity
Solar X-rays:
Status
Geomagnetic Field:
Status
From n3kl.org
Propagation
VHF Aurora:
Status
144 MHz E-Skip in EU:
Status
144 MHz E-Skip in NA:
Status
From The DXrobot
Statistika
Posjete Sadržajima : 220144
Granny Sex Mary Ssbbw Fucked By Huge Black Cock Alysa Facial Russian Impact Femdom Handjob Trent Vs Beeston Saggy Tit Amateur Does It All forcefetish.net jav-legend.com