Natjecanje „Kutinska dunja 2014“ održano 21.rujna 2014.godine dobilo je svoj završetak 26.rujna 2014.godine na natjecateljskoj lokaciji„Betlehem“.

 

Na hamfestu je učestvovalo sedamdesetak radio amatera i gostiju.Svojom nazočnošću podjelu pehara i diploma uveličali su gradonačelnik Gosp. Andrija Rudić, dogradonačelnik Gosp. Damir Petravić, predsjednik Hrvatskog radio amaterskog saveza Gosp. Zdenko Blažičević i predsjedik Zajednice tehničke kulture grada Kutine Gosp.Zvonimir Lernatić. Druženje je prošlo u ugodnoj atmosferi i razmjeni iskustava uz odlično pripremljen ručak zahvaljujući članovima radio kluba na čelu s 9A3DPT.

Ovo jubilarno natjecanje“Kutinska dunja“ deset godina za redom slijed je poznatog natjecanja „Voloderske jeseni“koje se održavalo do domovinskog rata od početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Grupa radioamatera 9A1FAB je 2005.godine obnovila to natjecanje da bi se 2010.godine promijenio naziv natjecanja u „Kutinsak dunja“jer je Voloder pripao najmlađem gradu u županiji gradu Popovača,a natjecanje se održava u sklopu obilježavanja dana grada Kutine.

Na ovom jubilarnom natjecanju sudjelovalo je preko sto radioamatera iz šire regije(Poljske,Slovačke Češke,Austrije,Mađarske,Rumunjska ,Bugarske,Srbije,Bosne i Hercegovine,Italije i naravno Hrvatske.Više o svemu u par slika OVDJE i što su prijatelji napisali OVDJE