altCivilna zaštita Grada Kutine 7.travnja izvela veliku vježbu pod nazivom "Kutina 2017."


U vježbi je simuliran akcident na postrojenju za proizvodnju amonijaka te istjecanje plina i stvaranje oblaka amonijaka iznad grada zbog čega je simulirana evakuacija stanovništva i dvije OŠ, Banova Jaruga i Zvonimira Franka. Cilj vježbe je bilo ispitivanje koordiniranosti sustava zaštite u Gradu i službi zaštite u Petrokemiji. Ovakva zajednička vježba nije izvedena još od daleke 1988. godine te je pokazala slabosti i nedostatke koje treba popraviti u narednom razdoblju kako bi sigurnost građana bila podignuta na višu razinu. Uz profesionalce po pitanju veze iz firme (Odašiljaći i Veze) koji su bili pozvani od strane grada i Stožera civilne zaštite aktivno je sudjelovala i naša ekipa za veze u kriznim situacijama. Na mjestu stožera u vatrogasnom domu u Kutini postavljena je antene na vrh tornja kako bi veze sa terenom bile što bolje, a u šatorskom naselju mobilna ekipa radio kluba isto tako isprobala je svoje resurse postavljanjem antene i paljenjem agregata veza je bila sigurna..

altalt

alt

Na vježbi su po prvi puta podijeljene stanice zapovjednicima postrojbe civilne zaštite koji su se odgovorno i na profesionalni naćin javljali s terena davali upute i zapovjedi za provođenje vježbe.Naš rad ocijenje je vrlo pohvalno od svih izvođaća i promatraća vježbe.

Od naših ćlanova vježbi su se odazvali Stjepan Hrastnik,Sakib Dupanović,Milivoj Uroić,Miroslav Herendić,Darko Ozimec i Zdenko Bogadi.