Prijedlog izvješća o radu Radio kluba Kutina 9A1FAB u 2019.godini

Poštovani radioamaterke/amateri

U aktivnom radu kluba sudjelovalo je tijekom 2019.godine desetak članova od ukupno 29 članova Kluba. Jasno je da neki ne mogu sudjelovati radi udaljenost ili smjenskog rada. Nedostaje nam veći rad s mladima,ipak i tu smo sudjelovali na smotrama ZTK Kutina .Od pet učenika troje se plasiralo na županijsko natjecanje i jedan od njh plasirao se na državno prvenstvo gdje je osvojio sedmo mjesto iz OiK. Suradnja s TZ grada osim na vezama za vrijeme biciklijade izradili smo rasvjetu na ulasku za izložbu vina u organizaciji TZ grada i udruge vinara „Lujo Miklaužić“ Kutina.

U natjecanjima za 2019.godinu nakon dužeg vremena pojavili smo se i na KV natjecanju Kup HRS-a. Odradili smo sedam natjecanja na UKV-u, u okviru Aktiviti kontesta HRS-a i osvojili na nivou države jedno prvo ,drugo i treće mjesto u konkurenciji FM –Klubovi i 12,14,16 i 29 mjesto u konkurenciji SSB – Klubovi .Održali smo petnaestu godinu za redom natjecanje pod pokroviteljstvom Grada  povodom dana Grada Kutinska Dunja dunja.I ove godine okupilo se pedesetak natjecatelja na hamfestu što nas veseli je l' smo rijetki od Radio klubova na nivou države konstantno održavali natjecanje i druženje uz podjelu priznanja i nagrada što možemo zahvaliti na podršci Zajednice tehničke kulture i Gradu Kutini.Jer ovo natjecanje je postalo zaštitni znak našeg Kluba kojim promoviramo naš grad i radioamaterizam ne samo u Lijepoj našoj nego i u susjednim nam državama.( Austriji,Italiji,Slovenija ,Mađarskoj,BiH i Srbiji)

Zahvaljujući našim vrijednim članovima,a najviše Mariu 9A4AM proradio je digitalni repetitor UHF 9A0DKT koji radi više od pola godine na lokaciji Mramor brdo gdje se nalaze i ostali uređaji koji nam služe u što boljoj komunikaciji i povezanosti svih nas s ostatkom svijeta putem radio veze i interneta.

(Dva repetitora UHV i VHF i uređaj za digitalno upravljanje te ruter za internetski pristup) .

Prije dva mjeseca postavljen je gatwey na kanalu 11.VHF što nam je jedna od novijih aktivnosti našeg Maria.Gatwey služi za simpleks vezu između radio uređaja i pametnih mobilnih telefona putem aplikacije ZELO.

Na karaju ne manje važno saniran je krov kontejnera  na Betlehemu uz proširenje limom obložena konstrukcija na ulazu u kontejner uz potporu Grada i gradonačelnika Zlatka Babića kojem se i ovim putem zahvaljujemo na donaciji.

Neke poslove ne bi mogli izvršiti bez potpore našeg člana Valentina Jakovljevića i njegove platforme,kako kod postavljanja antena i rotatora na Betlehemu i antena na Mramor brdu. Rotator nije izdržao ni prvi jači vjetar pa smo ga morali skinuti, slijedi popravak i ponovno postavljanje rotatora i novih antena.

Prema dosad iznesenom konstatiram da sa učinjenim poslovima tokom 2019.godine možem biti i više nego zadovoljan.Nadam se da u vašim raspravama i prijedlozima unaprijedimo rad kluba na još bolje

Kao i do sad svake srijede prostorije kluba su otvorene ljeti od 20.00 sati ,a zimi od 18.00 sati. Redovito se okupljalo desetak članova kluba ,a bili bi mi draže da nas je bilo i više.

73 de 9A2RS  Predsjednik Kluba Milivoj Uroić 9A2