alt

Dana 6.ožujka 2021. godine održana je Izvještajno izborna skupština Radio kluba Kutina.

Sjednica skupštine organizirana je po epidemiološkom mjerama na lokaciji Betlehem u Izviđačkom domu. Od tridesetak članova, dvadeset ih je platilo članarinu u 2020. godini i oni su po Statutu kluba pravovaljani članovi skupštine. Od tih dvadeset na skupštini je bilo prisutno 17 članova kluba pa su sve odluke donesene na skupštini pravovaljane.

Gosti skupštine su bili gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić, predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza Rolando Milin iz Splita, član Upravnog odbora Hrvatskog radioamaterskog saveza Željko Vidović iz Zadra i predsjednik ZTK Kutina Zvonimir Lernatić.

Skupštinu je otvorio predsjednik radio kluba Kutina Milivoj Uroić pozdravio je pristigle goste i zahvalio se na odazivu članovima kluba koji su prisutni na skupštini, zatim je sve prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast Marijanki Pavlić dugogodišnjoj članici kluba koja nas je iznenada napustila u protekloj godini i za sve ostale radioamatere i branitelje širom Lijepe naše koji su preminuli ili stradali u nedavno potresom pogođenim gradovima Zagreb , Sisak , Petrinja i Glina i cijeloj Banovini.

Izvješće o radu kluba dobio je svaki član skupštine za proteklu godinu uz poziv pa se predsjednik Uroić osvrnuo na svoje četverogodišnje mandatno razdoblje u vođenju kluba. Predsjednik smatra da je učinjeno dovoljno u unapređenju rada kluba i u održavanju tradicije neprestanog rada  već punih 69. godina.

Nakon izabranog radnog predsjedništva u sastavu Stjepan Hrastnik, Branko Čatari i Darko Petranović, skupštinu je nastavio voditi Stjepan Hrastnik –Max. Tajnik kluba Zdenko Bogadi podnio je financijski plan za 2021.godinu, a novo izabrani predsjednik kluba Darko Petranović iznio je plan rada u novom mandatnom razdoblju u 2021. godini. Radio klub Kutina okuplja zaljubljenike u elektroniku i elektronske medije svih vrsta, a glavna zadaća je okupljanje mladih i rad s njima od početaka osnovnog školovanja pa na dalje. U tu svrhu organiziraju se razne radionica, predavanja i polaganja ispita za mlade radiooperatere.

Klub je osnovan i registriran davne 1952. godine i od tada neprestano radi i pomaže lokalnoj sredini u prevladavanju raznih situacija u nedostatku povezanosti i protoku po život vrijednih informacija, a naročito u vrijeme domovinskog rata. Mlađi naraštaj kluba vrijedno radi na novim tehnologijama i prati njihov razvoj kako kod nas tako i u cijelom svijetu. Predsjednik Petranović predložio je novi Izvršni odbor kluba: Darko Petranović predsjednik , Zdenko Bogadi tajnik, Stjepan Hrastnik- Max do predsjednik , Branko Čatari član i Mario Ančić član Izvršnog odbora. U novi Nadzorni odbor predloženi su Milan Potočki , Josip Bistrović i Jura Gundić što je jednoglasno prihvaćeno od članova skupštine.

Nakon toga predsjednik Darko Petranović zahvalio se na datom povjerenju i zamolio goste da se obrate s par pozdravnih riječi.

Gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić pohvalio je rad Radio kluba i izrazio zadovoljstvo što je klub i dalje aktivan jer je i on sam nekada bio član te išao na natjecanja iz radio goniometrije. Zahvalio se na odzivu i obećao da će se zalagati da Radio klub kao i Zajednica tehničke kulture i dalje ostvaruje dobre rezultate u svom radu s djecom i mladima.

Predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza isto se zahvalio na pozivu i spomenuo dugogodišnje prijateljstvo s tajnikom kluba s kojim se upoznao prije petnaestak godina na natjecanju Radioamaterskoj goniometriji u Ludbregu.Svidio mu se rad i način ophođenja s djecom i od tada su prijatelji i dugogodišnji suradnici na raznim radionicama koje organizira Hrvatski radio amaterski savez.Rad s mladima je i njegov moto i zalagat će se da kao novoizabrani predsjednik Saveza pomogne u potpori ne samo Radio klubu Kutina nego i ostalim klubovima u Lijepoj našoj.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Zvonimir Lernatić pozdravio je sve goste i prisutne, te čestitao Radio klubu uspjehe u radu koji nisu izostali ni u prošloj godini bez obzira na ograničenja zbog pandemije Corona virusa. Rad sa mladima ostaje prioritet  svim udrugama u Zajednici tehničke kulure u gradu Kutina.

U Kutini, 06.ožujka 2021.godine

Tajnik Radio kluba Kutina Zdenko Bogadi.

Slikovito pogledajte na LINKU