IZVJEŠĆE O RADU RADIO KLUBA KUTINA ZA 2020.Godinu.

Poštovane radioamaterke i radioamateri!

Na kraju 2020.godine,sigurno tu godinu nitko živ neće zaboraviti.

Najprije zbog potresa s epicentrom kod Zagreba zatim kod Petrinje,a i zbog „COVID-a 19“ koji nam je onemoguči veča okupljanja i organizaciju hamfesta Kutinska dunja 2020.Potkraj godine prestali smo se okupljati srijedom na sastancima.

No aktivnost nisu prestale što se tiče natjecanja u organizaciji Saveza i drugih klubova u Activity kontestu 2020.godine.

Odrađeno je ukupno deset perioda na opsegu 145 MHz - mala snaga i osvojili ukupno šesto mjesto u kategoriji sve vrste rada ( DIPLOMA )

Ove godine počeli smo raditi i na opsegu - 435 MHz - mala snaga i osvojili smo ukupno četvrto mjesto ( DIPLOMA) i to nam je prva diploma na tom opsegu. Nadam se da će ove godine rezultat biti još bolji i na još kojem opsegu više.

Naravno odradili smo i Kutinsku dunju 2020, ali bez hamfesta. Rezultati su objavljeni i Diplome su postavljene na našoj mrežnoj stranici i tko želi može skinuti si ju i isprintati. Zbog već spomenutih razloga nismo organizirali okupljanje i hamfest. Jedini hamfest koji je održan 2020-godine u Osijeku posjetili su neki članovi kluba i donijeli diplome i pehar osvojene u prošlogodišnjim natjecanjima.

Ostale aktivnosti, uspjeli smo izbetonirati postolje za novi antenski stup. Nadam se u proljeće 2021.da će se i postaviti.

Novom vodstvu kluba želim uspješan rad u slijedećem razdoblju bez ograničenja kakvo je bilo 2020 godine kada nisu održane biciklijade turističke zajednice i izviđača.Što se tiče potresa na području Petrinje ,nekoliko se amatera našega kluba uključilo u proces prijenosa informacija,a korišten je i

Repetitor 3-a. Pomoglo se i u izradi UHF repetitora na području Petrinje, jer je njihov UHF repetitor prestao raditi.

Od nove opreme nabavili smo novi rotator za antene , duo Bander long Yagi antenu 144/432 MHz I još neke stvari za logistiku i uređenje prostora na kontest lokaciji Betlehem. Na lokaciji Betlehem postavljene su video kamere za nadzor, a kod Izviđača postavili smo nova ulazna vrata na domu i proširili centralno grijanje.

 

U Kutini 06.03.2021 Predsjednik Radio kluba Kutina 9A1FAB

 

Milivoj Uroić 9A2RS