U Nedjelju 29.Studenog 2009g. S početkom u 10,00sati  u prostorijama ZTK održali smo hamfest povodom natjecanja«Voloderske Jeseni».

  Okupljanje je počelo već negdje oko devet sati kada su počeli pristizati kolege radioamateri ,a prvi je došao Ivek 9A6NCC iz Dugog Sela. Uz razgledanje našeg radiokluba te uz ugodno ćaskanje u dvoru ZTK u 11sati smo se smjestili u salu. Nakon pozdravnog govora predsjednika radio kluba Darka 9a9cc skup su pozdravili i predsjednik HRS-a gos. Zdenko Blažičević 9a2hi te dogradonačelnik Kutine gosp. Željko Uzel. Zatim je jedan od prisutnih najstarijih radioamatera iz Kutine gos. Vlado Felc 9a2fo sa ponosom podsjetio skup kako smo krenuli sa natjecanjem «Voloderske jeseni» te što smo sve prošli tijekom svih ovih godina da bi sa današnjim danom zaključili natjecanje jer dogodine takmičenje će biti pod novim nazivom.

Nakon uvodnih govora gosp.dogradonačelnik Željko Uzel je pobjednicima, učesnicima podijelio diplome i medalje. Nažalost ovu godinu zbog financijske situacije u klubu, a i nas je zahvatila recesija podijelili smo medalje umjesto pehara pa se  ovom prilikom ispričavamo svim učesnicima ali tako smo morali učiniti, drugačije ne bi mogli organizirati hamfest.

Nakon podjele priznanja slijedilo je druženje u predvorju ztk gdje nam je nekako bio najdraži naš najjači član kluba, a k tome još i predsjednik»hi, najjači po kilama» jer je on bio zadužen za kuhanje kobasica koje su nadam se uz domače vino a i sok bile odlične. Tako smo priveli kraju jedno od poznatijih takmičenja koje datira još od davne 1971godine u organizaciji radiokluba Kutina.

Ponosni smo što je u ovom našem takmičenju sudjelovao velik broj radioamatera iz Hrvatske i okolnih zemalja i što se na završni hamfest odazvalo preko četrdesetak radioamatera iz zemlje i susjednih nam republika.

Još jedanput hvala svima uz veliki 73 i nadam se do takmičenja slijedeće godine u «Kutinskoj Dunji»

Vy 73 Zdenko 9A2KT