PRIJEDLOG

Izvješće o radu radio kluba Kutina za 2016.godinu.

Poštovani radio amaterke i radioamateri.Tijekom 2016.godine odvijale su se uobičajene aktivnosti,u kojima je sudjelovalo desetak članova Radio kluba Kutina. Nabrojao bih neke od najvažnijih aktivnosti:

1. Rad s mladima je najvažnija aktivnost i tu treba posvetiti najviše aktivnosti.Četvero učenika sudjelovalo je na županijskom natjecanju mladih tehničara,a pobjednik se plasirao na državno i osvojio sedamnaesto mjesto zbog bolesti od dvadesetak natjecatelja.

2. U sklopu vježbe Civilne zaštite grada Kutina naši članovi su sudjelovali na vježbi u okviru vježbe Veze u kriznim situacijama.Sudjelovala su četiri člana Kluba.Vježba je uspješno završene ,no s naše strane uočeni su nedostatci u sistemu veza.Korišteni su privatni uređaji s toga moramo nabaviti ručne radio stanice.Nedostaju nam antene za rad na 173 Mhz kao bi se pokrio istočni i zapadni dio grada.Nedostatak šatora i pokrova za agregat u slučaju kiše.Kod ove vježbe agregat smo smjestili u šator vatrogasaca.Nedostatak uređaja za 173 Mhz može se kompenzirati uređajem profesionalne vatrogasne jedinice Kutina.

3. Postavljanje nove antene Delta Loop na stup Betlehem, jer je stara skinuta radi paljenja krijesa ispod antene.

4. Praćenje biciklijada u organizaciji TZG Kutina,Odreda izviđača Kutina i Biciklističkog kluba Ivanić Grad.

5. Održavanje opreme i prostora. Mramor brdo košnja trave i čišćenje okolo kontejnera.

6. Odrađeno četiri UKV natjecanja u organizaciji drugih klubova i osvojili jedno prvo i jedno drugo mjesto u svojoj kategoriji. Odrađeno je i dva natjecanja na KV-u bez nekih većih rezultata.Odrađeno je i naše natjecanje povodom dana grada „Kutinska dunja 2016“. s ham festom na kojem je bilo sedamdesetak gostiju iz RH i BiH.

7. Repetitor 3A samo na kratko vrijeme je bio izvan funkcije zbog pregaranja ispravljača za napajanje.Ispravljač je promijenjen i repetitor radi i dalje.

8. Održano je šest sjednica Izvršnog Odbora tijekom 2016.godine.

Na kraju moram zahvaliti svima vama, a posebno aktivnim članovima na potpori u radu. Nadam se još većem doprinosu i potpori rada Kluba u narednom periodu.Klupske prostorije redovito su bile otvorene i posjećivane svake srijede u godini od 18.00 sati zimom i 20.00 sati ljeti na dalje.Dobro došli.Nadam se Vašem doprinosu u raspravi i nadopuni ovog izvješća.Hvala Vam

U Kutini, 01.03.2017.

Predsjednik Radio kluba Kutina 9A1FAB

Milivoj Uroić 9A2RS