Na sjednici Izvršnog odbora Kluba, koja je održana 31.sječnja 2018.godine predsjenik Milivoj Uroić podnio je prijedlog izvješća o radu Kluba u 2017.godini. Prijedlog se daje skupštini na usvajanje.

Prijedlog izvješća o radu Radio kluba Kutina u 2017 godini.

Tijekom 2017.godine odvijale su se uobičajene aktivnosti Radio kluba Kutina u kojima je učestvovalo ponekad i desetak članova kluba.U početku godine najviše problema imali smo s repetitorom 3-A sve dok nije servisiran duplekser od strane 9a2et,da bi polovinom godine atmosfersko pražnjenje potpuno uništilo 3-A, regulator napajanja i antenski sustav.Obzirom da je repetitor regionalnog karaktera i vlasništvo HRS-a vraćen je u HRS.Na obećanje da možemo računati povrat 3-A tek u 2018 godini.Zahvaljujući našem članu 9a4am koji je napravio repetitor s dva primopredajnika,klupskim i svojim pa nismo uskraćeni za tu frekvenciju.Repetitor radi dobro i nalazi se na pričuvnoj lokaciji Betlehem.U tijeku je ishođenje dozvole za ove uređaje i preseljenje na fiksnu lokaciju Mramor brdo za što je i tražena dozvola od Hakoma.S naše strane je ućinjeno sve što je bilo potrebno,no bojim se da ćemo još čekati na HRS da riješi papirologiju.

U dva navrata naši su članovi sudjelovali na postrojavanju Civilne zaštite kao i na samoj vježbi koju je organizirao Stožer Civilne zaštite u Gradu. Na vježbi je bilo petoro naših članova sa svojim vozilima pa smo od strane Stožera Civilne zaštite usmeno pohvaljeni. Za potrebe Civilne zaštite nabavljeno je šest prijenosnih radio uređaja koji su se koristili na vježbi. Nabavljeni su za potrebe Stožera Civilne zaštite koji ih je platio, a koriste ih članovi stožera koji su naši članovi.

U suradnji s  Osnovnim školama u Gradu sudjelovali smo na natjecanju Mladih tehničara na državnom nivou s kojim  i nismo baš pre zadovoljni, ali i osvajanje prvog mjesta u županiji koje vodi na državno natjecanje je uspjeh.Nadamo se boljem plasmanu do godine.

U UKV natjecanjima sudjelovali smo: Sl.Brod,Antunovo,Bilogora,Otok Ivanić, Lipik I Kutinska dunja 2017 kao organizatori.

Od toga osvojili smo:dva druga,dva treća i jedno četvrto  mjesto u svojoj kategoriji.

Na KV-u sudjelovali smo na Zimskom i Ljetnom kupu HRS-a te na kupu Jadrana osvojivši rezultat koji je polovičan jer nemamo telegrafiste koji bi odradili drugi dio natjecanjana na kratkom valu.

Na Kutinskoj dunji primječeno je slabiji odaziv natjecatelja pa i dolazak na hamfest. Ponekad čovjek pomisli o upitnosti samog organiziranja natjecanja i hamfesta no natjecanja treba svakako nastaviti. Nastavak rada ovisi o svima nama.   Na pratnji biciklijade turističke zajednice sudjelovalo je sedam članova Radio kluba,a biciklijada izviđača je otkazana pa tako nismo ni sudjelovali.

Na uređenju okoliša radilo je pet članova kluba,organizirali smo tečaj i ispit P razred što je uspješno položilo sedamnaest naših članova od kojih su neki već i dobilo pozivne oznake i javljaju se na banu.

Osim elementarne nepogode koja je zadesila repetitor R3-A, u jedanaestom mjesecu vjetar je srušio jedan stup na Betlehemu od KV antene Delta loop.U tijeku su pregovori da nam Elektra postavi betonske nogare na stupove kako bi mogli ponovno podići antenu.Plan je dugoročno srediti antenu jer nam ona služi za veze u kriznim situacijama. Isto tako planiramo ishoditi potvrdu od Grada za korištenje zemljišta na Betlehemu kako bi mogli postaviti još jedan rešetkasti stup za bim na KV-u i UKV-antene na višim bandovima.

Upravni odbor održao je sedam sastanaka tijekom 2017 godine.

A na članovima je da bi saznali o čemu se radi bilo dobro da srijedom navrate u Klub u zimskom periodu od 18.00, a u ljetnom periodu od 20.00 sati.

 

U Kutini 31.siječanj 2018.godine

 

Predsjednik Milivoj Uroić 9A2RS